fredag 1 april 2016

BB-väska?!

Jag och min käre make ska åka bort över helgen - på bröllop! Himla fint det där. Daniel berättade i morse att en av hans arbetskamrater hade frågat om vi skulle ta med oss typ en BB-väska ifall att det skulle hända nåt/komma igång när vi var borta. Och jag ba skrattade. För det är klart att det inte händer. Men sen blev jag helt kall och ba TÄNK OM DET GÖR DET?! Vilken chock.

Jag har inte ens packat någon väska att ta med till förlossningen/BB. Knappt ens ägnat det en tanke. Det känns som att det är så himla långt i framtiden. Det enda jag ordnat med är tofflor, det känns som en bra grej.
Men ni som vet - vad är det viktigaste att komma ihåg? Det där som en brukar glömma? Eller det där en bara inte vill vara utan? KOM MED TIPS!

Jag är lite rädd för tiden på förlossningen och BB. Jag tycker det är lite läskigt att vara inlagd på sjukhus. Antagligen på grund av att jag aldrig varit det innan. Jag förstår det humoristiska i min rädsla då jag tillbringat de senaste 10 veckorna i korridoren på BB på min praktik, men att arbeta är ju definitivt inte samma sak som att vara patient. Jag tror jag kommer känna mig så utsatt som patient. Allt kommer vara så nytt. Först med förlossningen som förhoppningsvis kommer gå bra, men som ju kan gå hur som helst. Och sen tiden på BB när jag kommer vara alldeles skör och allt kommer vara så himla nytt.

11 kommentarer:

Jennie sa...

Nåt som jag glömde med första men kom ihåg med andra barnet är såna där amningsinlägg som en lägger i behån. När mjölken kommer igång blir det mjölk överallt. Annars mjuka sköna kläder till både dig och pappan. Jag köpte nya fina mjukisbyxor, det var skönt att få ta på sig nåt nytt efter alla månader i gravidkläder. Jag gillade att ha mjuk skjorta, lätt att knäppa upp både för eventuell amning och hud mot hud. Annars använde jag inte speciellt mycket av det jag packat med. Nåt gott snacks eller godis kan vara trevligt, ni kanske blir kvar några dagar och åtminstone var jag helt galet hungrig efter förlossningen.

S.W sa...

Det brukar finnas ganska bra listor på internet, utöver det är det ju högst personligt. Sen beror det på hur långt man har till sjukhuset. Kan ens partner lätt åka hem efter förlossningen och komplettera behöver man ju inte tänka lika noggrant. Men ungefär såhär - kläder till dig och bebis. Duschtvål. Läppcerat. Egen vattenflaska. Snacks. Laddare och telefon och/eller kamera. Egen kudde. Hårsnoddar. Borste. Tofflor. Filt till bebis. Babyskyddet. Amningsbh och inlägg. Bärsjal. Hörlurar. Kontanter. Kanske lite piff, om man är sån som kan tycka att det är härligt att duscha, ta på sig rena kläder och lite mascara och smycken när man ska åka hem. Jag är så stor så vid min andra förlossning hade jag med en egen nattskjorta eftersom sjukhusets egna stora känns korviga. Skönt att ha något om sig under förlossningen.

Heja!

Fifi sa...

Ta med en jävla massa snacks, kakor o sånt, ty en blir för jävla hungrig av att föda barn.

Ida sa...

Jag var också helt besatt av tofflor, vaggade runt i flera veckor och letade febrilt efter tofflor. Tillslut fick jag jag låna min mammas innetofflor och kunde släppa det. Det viktigaste för mig var att packa ner rätt böcker, inte för att jag hann läsa så mkt utan mer för att jag minns allt genom vilka böcker jag läser och kommer alltid minnas böckerna jag läste när jag inte kunde sova och försökte smälta det konstiga och fantastiska som just hänt.

Ida sa...

Och håller med om snacks! Packa mycket! I Göteborg och Mölndal där jag födde fick vi mat så sällan och det var ju först när allt väl var klart. Ta med mkt olika för åtminstone jag var extremt sugen på olika grejer hela tiden.

Karin sa...

Mycket kloka tips ovan! Blir man kvar några dagar på BB kan det vara skönt att ha något eget att ta på sig, så att man känner sig lite mindre som en patient. Det kände jag mig lite piggare av i alla fall ☺

Ett tips är också att förbereda någon mat till Daniel som ligger redo i frysen till när det är dags. De har micro på förlossningen. Pappan har en viktig roll på förlossningen och beroende på hur lång tid det tar så är det bra att tanka på med energi ☺

Mycket löser sig även om man inte har hunnit packa sin BB-väska. Viktor kom en månad tidigt så det har vi testat 😛 På apoteket i samma byggnad finns mycket av det ni kan behöva, och snälla släktingar eller vänner kan komma förbi med kläder till er och bäbisen.

Kajsa sa...

Jennie, S.W, Fifi, Ida: Alltså vad jag älskar er! Så himla många bra råd! Stort tack! Snacks/godis verkar det vara hög prioritet på, jag ska helt klart skriva upp det på kom ihåg-listan!

Jenny sa...

Här har du saker som räcker till tretton resväskor: https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8959170158664258417&postID=7916282712372179555&isPopup=true

Jenny sa...

Ska du föda i Nyköping? Jag gjorde det för ca tre veckor sedan. Det kanske är där du gjorde praktik? I så fall vet du att maten är... sådär.

Kajsa sa...

Jenny: japp, ska föda i Nyköping är tanken! Jajjamän, det var där jag var på praktik. Jag tänkte på det när jag såg din instabild som var taggad där, ba snart kommer jag vara på den andra sidan och lägga upp bilder från BB istället för att jobba här :) :)

Hanna sa...

Mjukt toapapper 👍👍