tisdag 9 juni 2015

Jag har sett film: high school och porr

Jag har tittat lite på film, den senaste tiden. Jag har sett två som var himla bra och en som var si så där.

Den första var den bästa och jag fick typ gåshud när jag läste beskrivningen av den på Netflix: "from The Craft to Mean Girls, the filmmaker reflects on adolescent angst, friendship and sexuality in a decade of teen movies". Det är en dokumentär om tonårsfilmer, mest high school-filmer, men jag såg nog några college-filmer fladdra förbi, deras upp byggnad och hur kidsen i dem är, mår och hanterar livet. Filmen heter Beyond Cluless (bara det namnet gör en ju glad)!

Eftersom jag har sett i princip alla filmer som nämns i Beyond Clueless var jag sjukt peppad hela tiden. Jag kände igen allt och höll med berättarrösten (som är Fairuza Balk från The Craft!!) om det mesta. Jag hade dock gärna sett att filmen gick mer på djupet och analyserade lite mer och stannade kvar vid varje film lite längre. Jag såg den ensam och fick typ diskutera med hunden, vilket inte ger mycket då han är mer en lyssnare än en pratare.

De två andra filmerna jag sett är även de dokumentärer, men av en helt annan sort. De är dock väldigt lika varandra. De handlar bägge två om kvinnor som på olika sätt befinner sig i porrbranschen.

Hot Girls Wanted handlar om amatörporrindustrin i USA. Unga, ofta tonåriga, tjejer svarar på en annons från nätet och hamnar i ett hus hos en kille som "tar hand om dom" - typ får betalt från tjejernas gig och det han gör är typ att skjutsa dom till olika ställen och skaffa jobb åt dom. De bor ett helt gäng tjejer hos honom. Alla har de olika skäl till varför de ville börja med porr. Vissa har varit i branschen bara nån vecka, andra några månader och vissa är helt nya. De flesta tjejerna tyckte de var ganska roligt i början, speciellt roligt att tjäna en massa pengar, men ju längre filmen gick så tappade branschen glansen. Filmen var ganska tragisk på många sätt.

Den tredje filmen jag sett, den som inte riktigt var lika bra som de andra, heter The Truth About Webcam Girls och är en brittisk dokumentär som följer tre kvinnor som jobbar som webcamtjejer. Att den heter the truth får en väl ta med en nypa salt, men det är väl i alla fall dessa tre tjejers sanning. En av dom, Sammie, har tidigare gjort porrfilmer, och nu gått över till webcammande. Hon kan inte titta på sina gamla filmer, får hon minns hur hemskt hon mådde och hur ont det gjorde. Hon gillar inte cammandet riktigt heller, det enda hon gillar är några regulars, vissa som inte vill se nåt naket, utan till exempel hellre vill bli dominerade av Sammie. Det bästa med webcammandet tycker dom alla är att de får själva behålla kontrollen och bestämma exakt vad de vill göra, hur mycket de vill visa och så vidare. Ibland fnissar de åt klienterna och hur lätt det är att få dem att komma. Och komma tillbaka.2 kommentarer:

Anonym sa...

hej vad heter den här filmen med tjejen som har orange hår och på bilden står det the best way to survive high school och den bilden undre vad heter de två filmerna

Blogger sa...

Do you watch live sex webcams? Then check out BongaCams.