söndag 3 augusti 2014

Go!

Igår återsåg jag Go för typ hundrade gången. Det är nåt särskilt med filmer från slutet av 90-talet. Jag älskade dom då och kommer aldrig sluta älska dom. Go hade jag på videoband och kollade ofta på. Video! Det var grejer det.


Go utspelar sig i Los Angeles under julen och handlar om ett gäng ungdomar som jobbar på en affär/supermarket/mataffär. De ska gå på rave på kvällen, Ronna blir vräkt av sin vicevärd, Simon ska åka till Vegas med grabbpolarna och Claire och Mannie hänger mest runt. In på affären kommer två skådespelare och vill köpa ecstacy av Simon, men han är ju inte där så Ronna hoppar in i hans ställe och agerar knarklangare. Det är ju bara det att hon har inget på sig och det är Simon hon brukar köpa av, så hon går till Simons langare Todd. Hon går upp ett steg i knark-köpar-näringskedjan och grejer händer. Hon ska ju vräkas och behöver verkligen pengar, men hon har inte så mycket cash hon behöver för att köpa allt knark för att sälja vidare, så hon ber Todd om en tjänst. Han gillar inte att göra folk tjänster.


Filmen är uppdelad i tre kapitel, så först får en se dagen/natten ur Ronnas perspektiv, sen ur Simons och sen ur skådespelarnas, Adams och Zacks, perspektiv. Mycket skit händer, om en säger så.
Ronna får i alla fall tag på tabletterna, genom att lämna Claire i pant hos Todd, och går till skådespelarna för att sälja dom, men det visar sig att skådespelarna jobbar med polisen! Omg! Ronna dumpar tabletterna och står utan både pengar och tabletter. Vilket suger ganska fett.

Simon är samtidigt i Las Vegas och är konstant full och hög och knullar runt och går på strippklubb och skjuter folk och måste sedan fly. Grejen är att han har använt knarklangar-Todds kreditkort på både hotellet och strippklubben. Och strippklubbsgangstrarna är inte glada.Adam och Zack har själva åkt fast och måste nu samarbeta med snuten för att inte bli åtalade. Polisen som de arbetar med är askonstig och bjuder bland annat hem dem på en mycket weird julmiddag.

Som sagt, mycket saker händer och det går fort. Men en hänger med, för vi får ju se allt tre gånger liksom. Allt är väldigt knarkigt och rave-igt och 90-tal, så ni fattar ju att kläderna och stilarna är snygga!

Men det bästa med filmen är att underbara pre-millennium-Katie Holmes är med! Jippi! Allas vår Joey i en lite (lite!) mer bad girl-roll.Katie är alltså Claire, som blir lämnad som pant hos Todd. Lite surmulen som vi är vana att se henne och lika fantastisk. Mittbena! Glansig jacka! Miniväska! Bäst!


I slutet knyts ju säcken ihop va och alla historier binds samman, så att säga. Jag gillar såna här filmer där en får följa samma dag eller samma grej, ur olika karaktärers perspektiv. 

Inga kommentarer: