torsdag 17 november 2016

Usla laidback-pappor

Jag såg det där klippet från Tv4 angående fars dag med fucking Peter Jihde, Martin Melin och Bingo Rimér (var det väl, orkar inte ens googla). I alla fall satt Martin Melin och snackade om hur bra pappa han var och hur gött det är att pappor är så jävla laidback och sköna. Han drar på ungen en termooverall fast det är varmt ute för han är för cool för att bry sig. Sån där skön kille, ni vet?

"Det är inte lika viktigt för pappor att behöva hävda sig", säger Melin. Nä, men det är ganska viktigt att ta hand om ditt barn på ett bra sätt, kan jag tycka dårå. Typ, ta på den rimliga kläder i förhållande till vädret. Så inte barnet kommer må kasst och typ dösvettas hela dagen.

Bingo håller med Melin och menar också att kvinnor har en tendens att "overdo it". Det kan kanske tyckas så om en själv INTE GÖR ETT SKIT. Och bara är så jävla Martin Melin-cool och obrydd inför allt.

Peter Jihde tycker att pappor är bättre på "inte-grejer", typ att inte gå till barnet som har slagit sig. Och tycker att pappor får för lite credd för det. Ah, ni är skitbra på inte-grejer. Typ som att inte vara där, inte ställa upp, inte hjälpa till, inte vara en bra person i barnens liv. Skitbra är ni!

Sådana här laidback-pappor är kassa pappor. Så enkelt är det. Usla!

Och samtidigt är jag med i en mängd olika grupper på facebook som handlar om föräldraskap och där har frågor trillat in i veckor från olika mammor om tips och idéer på presenter att ge sina barns pappor på fars dag. De gör sitt yttersta för att fars dag ska bli en fin dag. Gör sig till och kämpar för att det ska bli bra och fint. Och så sitter den där jävla Bingo och tycker att alla mammor overdo it. Och jag blir så ledsen.

Och så undrar jag om pappor gör liknande. Inför mors dag. Skriver pappor, inte sköna, laidback Melin-pappor, det fattar jag, men andra pappor, skriver de till olika grupper om föräldraskap de är med i på facebook och vill ha tips om mors dags-presenter? Är de ens med i sådana grupper? Gör pappor i allmänhet så? Liksom, standardpappan? Letar de presenter, lagar frukost, uppmanar barn att rita teckningar, ringer svärföräldrar, styr upp fikor och middagar, lägger upp hyllningar på sociala medier och så vidare på mors dag? Det spontana svaret känns som att det är ett nej. Och det är så himla hemskt. Att standardpappan i det här landet ska vara en jävla Martin Melin-pappa är så tragiskt att det knappt är klokt. Stackars barnen! Stackars mammorna! Stackars mänskligheten! 

3 kommentarer:

Anonym sa...

Har du läst ensam mamma rökers texter om kärlekskneget? Hon beskriver (precis som du) det här så bra. /ida

catkvinnan sa...

Spot on!! 😢😡

hanna, förbanna sa...

alltså, va. Jag ids inte ens googla fram klippet men - ska det på något sätt vara en bra sak att inte bry sig om sina barn? Att inte blåsa på skrubbsåret på knät? Att inte trösta? Så himla dumt. Och ännu dummare att gå på mammorna, men det är ju alltid enklast. Det är ju alltid mammorna som gör fel. Hur de än sträcker sig och vrider och vänder ut och in på sig själva för barnets bästa. Så trött. Så himla trött, bara.