onsdag 2 november 2016

En lördag med klänning och kalasmiddag

I lördags så fyllde Daniels pappa år och vi var bjudna dit på middag. Men lördagen började ju långt innan det. Den började tidigt med gröt och Uppdrag Granskning, och pga UG så började den även med ilska. Jag blir så jävla förbannad på vidriga VDar som tar ut massiva bonusar och kassa rektorer som går in och ändrar lärares satta betyg.Jag gick klädd i pyjamas så länge jag kunde. (Jag sover nämligen i pyjamas numera. Jag har världens största duntäcke och jag tycker det känns obehagligt att använda det nära Folke. Tänk om han skulle hamna under det liksom! Och inte kunna komma loss. Eller inte kunna andas! Så pyjamas och inget täckte känns mycket bättre. Jag trodde det skulle kännas jättekonstigt att sova så, men nu har det gått några månader och det känns helt okej.)


Folke har också en kattpyjamas! Blixten ville leka apport och lade sin mjukistax hos Folke, men Folke är usel på att kasta, så hundens pepp var förgäves. (Tur att han har en snäll matte som kan ställa upp!)


Sen gick det några timmar och både Smulan och jag fick kläder på oss! Hurra för det!Jag hade klänning och till och med örhängen! Är det kalas så är det. Det var förövrigt första gången på en smärre evighet som jag bar klänning. Det är inte världens bästa amningsplagg direkt, men jag löste det med tajts och amningslinne under. Det känns liksom inte jättekul att visa trosorna för ett helt kalas. Den här klänningen köpte jag för prick ett år sen. Då var jag gravid i typ kanske vecka 16 eller nåt och inga byxor passade och jag tyckte den här klänningen var så fin och den dolde lilla, lilla magen.


Och sen var det kalasdags! Folke bytte kläder och var stilig i väst. Så där gullstilig som bebisar är i vuxenliknande kläder.


Det bjöds på chips och jag var mer än nöjd.Folke hade ett djupt samtal med sin faster och sin kusin.


Mitt i middagen blev Smulan svintrött såklart (tajmingen!) och jag och Daniel fick turas om att söva honom. Han åt och somnade. Och vaknade. När det var dags för efterrätt körde han pyjamasparty (enda rätta).


Efterrätten var ju tårta dårå eftersom det var födelsedagskalas och den smakade päron och var urgod!


Slutrapporterat från min lördag!

(Men jag har varit duktig bloggare och fotat min söndag och min måndag också - kors i freaking taket!! Så de inläggen kommer.)

2 kommentarer:

Hanna sa...

Mysigt med kalas!

Kajsa sa...

Hanna: ja, så himla mys. Särskilt på höstkvällar, som liksom behöver livas upp!