onsdag 27 januari 2016

Reafyndade sjok

Något av det bästa att klä mig i som jag vet är sjok. Stora, fladdriga tygstycken att hänga på kroppen. Som kan fladdra efter mig likt en slängkappa, som rena superhjälten. Något annat som jag gillar är rea. De flesta butiker är ju inne på slutrea nu, med riktigt låga priser. Det gillar jag. Mycket. Dock krävs det lite letning innan jag hittar plagg jag faktiskt gillar och som kommer att fungera framåt, liksom i vår. Kläderna som reas ut nu är ju från i höstas och vintras och vissa känns så OTROLIGT höstiga att jag totalt tappar lusten. Men dessa två plagg tycker jag känns supervåriga!

Den ena är ett svart sjok med vitt mönster. Tunn och skön och bra och fladdrig på alla sätt.


Det andra plagget är ett liknande sjok, fast mer i skjortform, det vill säga den kan knäppas framtill likt en skjorta om en så vill. Jag älskar det här mönstret, liksom som svarta färgstänk på en vit bakgrund. Den här storskjortan har jag haft ögonen på i flera månader, men alltid prioriterat bort för den har känt onödig. Men nu kostade den typ ingenting så då slog jag till på direkten. Jag har en magtröja i samma mönster och den är urfin den med. 

Det knäppa med de här sjoken är att de är i olika storlekar men sitter på ungefär exakt samma sätt. Den ena är i 40 och den andra i 44. Storlekar är ett sånt himla hittepå. De stämmer så sjukt sällan. Det bästa är att prova och att känna sig kropp och veta vad den passar i beroende på material och passform och sånt. Storlekar varierar nåt enormt mellan märken och affärer och till och med mellan olika plagg på samma affär. Det finns ingen rimlighet alls!

6 kommentarer:

lovisa sa...

kan inte bestämma mig om jag just nu 1) älskar ordet sjok eller 2) tycker att ordet sjok är det knäppaste i världen. kanske en kombo.

Fifi sa...

Ja, älsk på sjok!

Nike - inredning, trender och studentliv sa...

Haha, ja sjok är ju namnet jag så länge sökt till de där plaggen! Sjok nummer två var ju superfin!!

Sandra sa...

Älskar också fladdriga sjok. Både skönt och praktiskt :) Den sista var verkligen en favorit hos mig, vill ha en sån!

Vicky sa...

HATAR STORLEKAR. kan klädkedjorna bara SLUTA med det. på gudrun sjödén där jag jobbar ibland är S ofta för stort för mig medan en klänning från american apparel i storlek L sitter TAJT. hatar detta!!!!!!!! (men sjok äger, bra ordval förresten)

Kajsa sa...

lovisa: haha! Lär dig älska det!

Fifi: eller hur! bra och och bra plagg!

Nike: mycket bra och användbart ord!

Sandra: den finnes på Gina Tricot till en billig penning.

Vicky: Jag vet, så random! Storlekar tappar ju liksom all betydelse om de inte stämmer överens med varandra.