lördag 25 juni 2016

Jag ser på tv-reklam och blir påmind om hur usel och ful jag är

Jag har inte några tv-kanaler hemma, och tittar därmed endast på play-kanaler och Netflix och sånt. Detta innebär att jag mycket sällan ser reklamfilmer på tv. Men jag var hemma hos min mamma häromdagen och där var tv:n igång. Och jag tittade såklart. Och blev påmind om hur usel och ful jag är.

För så är det ju. Nästan alla reklamer var för hårborttagningsmedel och bantning och typ nån jäkla frukostflinga som en borde äta för att bli smalare. De handlar om hur jag borde ändra mig. Förändra mig. För att bli mer attraktiv. Mer anpassad. Mer strömlinjeformad.

En kan tydligen alltid bli smalare och mer hårlös. Alldeles särskilt vanliga på sommaren är väl reklamer som dessa, kan jag tro. Just reklamer kring kroppshår och adekvat borttagning av denna blir väl extra vanlig i sommartider. För att få fram den där släta, bikinikroppen. Fast jag fattar aldrig varför personerna i reklamerna redan är hårlösa? Lena som delfinskinn är deras hud. En produkt skulle ju uppfattas som betydligt mer effektiv om den tog bort megamycket hår från en vad eller nåt. Mörkt, tjockt hår. Det är vad som borde synas i reklamen. Men nej nej. Hårlösa människor gör reklam för hårborttagningsprodukter. Så värdelöst.

Och bikinikropp? Det skaffar en ju på enklast sätt genom att ta på sig en bikini. Det vet ju alla.

3 kommentarer:

Lovisa sa...

Jag tittar inte heller på tv och blir alltid lika chockad när jag råkar se reklam!

Nathalie sa...


Igenkänning. Jag spenderar min första sommar som hårig :D För raka sig gjorde jag ju redan när jag började få hår. Och är snart 30! Varken armhålshåret eller benhåret åker av! Och det är så skönt ju! Ingen irriterad eller torr hud och det känns gött att bara låta kroppen vara så som den är och älska den. Men det är svårt, för man blir påmind via bland annat reklamerna hur fel och ful man är. Och hur mycket man bör anpassa sig.

Du Kajsa är faktiskt anledningen till att jag vågade ta steget att sluta raka mig under armarna. Du skrev något om det här i bloggen för länge sen, eller på instagram?! Det behövs fler håriga kvinnor som syns och hörs! Så såna som jag också vågar vara oss själva.

Kajsa sa...

Nathalie: Åh, vad kul att höra! Det är bra att prova, tror jag. För att bryta normen och se hur det är. Jag började också raka direkt när jag fick hår, för det var ju så en "skulle göra".