måndag 6 juli 2015

Dobran gör Norrland - del 2!

Nu kommer del två på min och Daniels Norrlandsresa. Del 1 finns här.

Den andra dagen i Umeå regnade det och jag och Daniel gick på museum halva dagen. Kvinnohistoriskt museum hade vi blivit tipsade om och det var definitivt värt ett besök. På eftermiddagen var vi hembjudna på fika av instavänner, vilket ju i sig är ganska fantastiskt.


Nästa dag gick vi upp jättetidigt och styrde bilen ännu längre norr ut, nämligen till Luleå. Där regnade det ganska konstant, men vi turistade runt och tittade på staden och sevärdheter vi blivit tipsade om. Bland annat åkte vi ut till Mörön och blåste nästan bort av regn. Men Luleå var superfint trots regn! Dock fick vi nog vid ett tillfälle och tog bilen och åkte till Haparanda och över finska gränsen.
Jag var brutalt fascinerad över HUR JÄKLA LJUST DET VAR PÅ KVÄLLEN!! Har ungefär 100 bilder från dessa ljusa Luleå-nätter.Detta är på NATTEN:


Fatta vad ljust!

Sen turistade vi runt lite mer, bland annat i Gammelstads kyrkstad.Efter Luleå-dagarna började vår resa hemåt. Första stoppet var i Piteå för pizza (vulkan!) och bad (Piteå Havsbad!). Jag var ensam på stranden och i vattnet, men vad gjorde det? Det var härligt!

Slutmålen för första etappen på hemresan var Örnsköldsvik, igen. Vi hängde med Sverker och badade och grillade och hade det gött.
Och på söndagen, för lite mer än en vecka sedan, började sista etappen på hemresan. Klockan var sju på morgonen och vi hade en si så där 7 timmars bilresa framför oss. Denna dag var det såklart supersoligt och varmt. Vi lyssnade på en dålig ljudbok i bilen och när vi kom hem pussade vi på Blixten tusen gånger.


Det var en alldeles fantastisk road trip! En underbar semester! Förr mig som tidigare aldrig nånsin haft bil att tillgå på detta sätt så kändes det galet bra och så himla independent att kunna åka på bilsemester. Nu är jag jättesugen på att bila runt i Sverige ännu mer. Det är ju så sjukt fin överallt!

Inga kommentarer: