onsdag 1 juli 2015

Dobran gör Norrland - del 1!

Jag och Daniel bestämde oss för att ta lite semester i juni i år och dra till Norrland. Bara för att vi typ aldrig varit där och för att det är kul att åka när det är som ljusast. Vi tänkte att det kunde ju vara superkul att göra en roadtrip när vi för första gången nånsin har bil. Och det var superskoj!

Första stoppet på resan var Uppsala. Knappast Norrland, men på vägen dit. Jag och Daniel for upp dit med vår kära vän Johan, som vi också skulle hänga med och sova hos. Vi var i Gamla Uppsala och tittade och vi picknickade och vi var på bio och vi åt buffé. Och kollade in Johans hus och superhärliga tomt (med en jäkla å!!).


Sen hoppade vi in i bilen tidigt på morgonen och hade siktet ställt mot Örnsköldsvik. Vi passerade Höga Kusten-bron och stannade givetvis för att ta kort, precis som hundra andra turister också gjorde. Regnet vräkte ned nästan hela resan, men när vi pausade var det i alla fall uppehåll. En får vara glad för det lilla.
Vi kom fram till Ö-vik nån gång på eftermiddagen och körde direkt hem till Sverker, vår sovplats för natten. Sverker guidade oss runt i sin hemstad, en guidning som var ganska Foppa-fokuserad. Men lite fokus på natur var det också. Han tog med oss till Skeppsmalen och det var värsta mysiga lilla fiskeläget, med coola klippor och en fyr längst ut. Jag älskar fyrar, så jag var himla pepp!


Vädret var fortfarande inte toppen. Det låg en tät dimma över hela staden. Men vi trotsade blåsten och satt i hamnen och låtsades att det var varmare. Vi åt pizza på en hockeykillerestaurang (killarna valde) och hade det allmänt härligt.Jättesupertidigt nästa morgon skjutsade vi Sverker till jobbet och vi styrde bilen mot E4an och Umeå. Dit vi, av nån anledning, trodde att det skulle vara jättelångt (allt är väl långt i Norrland?), men det var det inte så vi kom fram typ kvart över åtta på morgonen. Eftersom vi inte fick checka in på hotellet på några timmar, så utforskade vi halva Umeå. Vi promenerade runt och ooh:ade och aah:ade och tyckte allt var tjusigt. Vi gick på museum och reashoppade och gick längst älven och hade det bra. När vi äntligen fick checka in, gjorde vi sen och sen, eftersom detta var typ enda soliga dagen/kvällen, satt vi på en uteservering och drack vin. Det kändes så himla somrigt och härligt.
Jag fick tips via insta att äta på Socialize och sitta på deras uteplats, så det gjorde vi. Det var megagott och fin utsikt. Jag skickade en bild till mamma om hur fint vi hade det och hon svarade att de hade regnväder, så då kändes det ännu bättre! :) :)
Vi drack drinkar på en båt, som alltså låg förtöjd, och sen när vi promenerade tillbaka till hotellet var det enda vi kunde prata om hur ljust det var på kvällen. Fantastiskt!
Inga kommentarer: