fredag 10 januari 2014

Fönstertittare

Igår kväll när jag, Daniel och Blixten gick kvällspromenad råkade vi se våra grannar nakna. Helt öppet. Helt tydligt. Snacka om att göra ett dåligt inträde i den nya gemenskapen här i kvarteret. Vi är weirdorna som går ute på kvällen och kollar in i folks fönster. Men det var ju inte meningen. Vi råkade ju bara se. Men såklart tittade vi ganska länge. När vi försökte förstå vad det var vi såg. Och så klart såg de oss. Och såklart tittade vi tillbaka ytterligare en gång. Men det blir ju så. Först fattade jag inte vad jag såg. Är det verkligen en spritt språngande naken karl i det där fönstret? Står det verkligen en kvinna bredvid honom som är exakt lika naken? Jag måste liksom titta noga för att vara säker på att jag ser rätt. Och sen är det försent. Då har de sett mig och kvinnan får panik och skyler brösten med händerna. Och då tittar jag tillbaka EN GÅNG TILL. För jag vill vara säker på att jag verkligen såg det jag såg och att det inte var min hjärna som hittade på det hela.

Det här har faktiskt hänt oss innan. I Malmö såg vi kvinnan som bodde i huset mitt emot vårt naken flera gånger. En gång när hon och en man precis haft sex (gissar jag) och de bägge kom ut från sovrummet och gick in till köket för att ta ett snacks. De tände kökslampan och tänkte inte på att de båda var helt nakna och att vi såg precis allt från vårt vardagsrumsfönster. Även den gången tittade vi länge och de såg att vi tittade. Tjejen gömde sig bakom kylskåpsdörren vill jag minnas.

Vi kanske borde sluta vara såna creeps som tittar in i folks fönster, men om nån står helt naken med tänd lampa, då är det väl fritt fram att titta? Väl? Eller...?

1 kommentar:

lisa sa...

haha åh vad pinsamt :( men det är ju klart att man tittar in i folks fönster. är också en fönstertittare när jag är ute och promenerar. Var en gång jag var ute och gick i sundsvall med en vän, vi såg ett par ha sex. de får ju skylla sig själva, när de har lamporna tända :P