lördag 6 februari 2016

En lång, lång lista

Jag hittade en sån här fylla-i-lista hos Jenny och hos Jessica och tänkte att den snor jag rätt av.

Om du hade fått en dotter nu, vad hade du döpt henne till?
Detta är ju såklart nåt jag tänkt mycket på, men jag tycker det är dösvårt att komma på nåt bra. Hur gör en? Hur kommer en på ett namn till en annan person som den liksom ska leva med? Ska jag ha så mycket makt? Ganska härligt visserligen. Men lite läskigt också. Jag har en lång lista med namn i anteckningar i mobilen och några är bland annat: Svea, Tulpen, Rut, Majken, Theodora, Fredrika. Och typ femton till. Ja, en salig blandning.

Sex utan kärlek eller kärlek utan sex?
Båda kan väl vara fina på sitt sätt tänker jag. Men personligen skulle jag ha mycket svårt att leva i ett kärleksförhållande utan sex.

Vilken var den senaste filmen du såg?
Jag såg Suffragette på bio i torsdags! Min man överraskade mig med bio men sade inte vilken film vi skulle se, så när jag satt där i salongen visste jag inte alls vad som väntade mig, men det blev ju himla bra. Resten av publiken var kvinnor i övre medelåldern.

Har du bra självförtroende?
Ha, nä. Inte alls. Inte ofta i alla fall. Jag försöker, men det sviktar. Eller, det är väl helt okej. Men inte överbra på nåt sätt.

Vad skulle du egentligen vilja göra just nu? 
Inte något särskilt. Jag är ganska nöjd. Det skulle vara att dricka en bärs då. Det skulle vara gött.

Nämn tre saker på din att-göra-lista?
Avboka en tandläkartid.
Börja med inlämningsuppgifter till skolan.
Vattna blommorna.Beskriv ditt drömutseende.
Så som jag ser ut när jag drömmer? Då kan jag se ut lite hur som helst, men oftast ganska lik så som jag ser ut i vanliga fall. Eller menas nåt form av idealutseende? Det känns ganska trist att prata om, men jag skulle vilja vara en sån där person som alltid har prefekt hår. Det verkar smidigt.

Skriv namnet på någon du ser upp till. 
Har tänkt i typ tio minuter nu och kommer inte på nån? Inte för att jag inte ser upp till nån, det gör jag nog. Säkert. Tror jag. Jo, det är klart jag gör. Men kan bara inte komma på nån specifik, så där. Inte på rak arm.

Skriv namnet på någon du kysst. 
Pussar min hund varje dag. Han heter Blixten.

Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Jag pratade faktiskt med pappa om detta igår och han meddelade att han hade nån kartong med grejer som jag skulle få kolla igenom. Förväntar mig sköna 80-tals-bebisgrejer.

Den du senaste sov över hos?
Jag brukar inte sova över hos folk så ofta. Men i somras sov jag över hos flera kompisar, bland annat Björkis, Perra och Sverker.

Vem skrev du senast med på Facebook?
Det måste varit i gruppchatten jag har med några klassisar. Eller med mamma. Eller min bonussyrra som skickar screen shots från gravidgrupper hon är med i på Facebook som vi skrattar åt. Nån av dem, helt klart.

Är du nöjd med din profilbild på Facebook?
Kommer inte riktigt ihåg vad jag har för profilbild på Facebook. Gick in och kollade och den är väl helt okej. En spegelselfie från skoltoaletten tagen 2014.Vad väljer du, godis eller chips?
Godis! Alla dagar i veckan. Jag är inte så jättemycket för chips. Jag kan bli sugen ibland, men godis är mitt bästa.

Pinsammaste minnet från skoltiden?
Typ varenda redovisning tyckte jag var pinsam. Men det kanske alla tycker. En gång var Björn von Sydow, dåvarande försvarsminister, i min klass och höll nåt föredrag och en tv-kanal var där och filmade och jag fick världens högsta och längsta hostattack och bara hostade och hostade och hostade. Och gick ut och drack vatten och kom tillbaka och hostade och fick nån halstablett av nån och bara fortsatte att hosta. Det var ganska pinsamt i högstadiet. Det inslaget sändes aldrig på tv.
Annars vet jag inte. Det har säkert hänt mycket som jag förträngt. En gång höll inte mensskyddet tätt och jag fick mensfläck på byxorna och det var dödligt pinsamt. Jag åkte hem och bytte byxor och alla märkte att jag hade andra byxor och jag ljög ihop nån historia om vad som hänt. Också lite pinsamt.

Hur uppvaktar man dig?
En visar att en tycker jag är speciell.

Har du rykten efter dig?
Ingen aning? Tror inte det. Jag är inte direkt en person som är särskilt rolig att sprida rykten om. Det händer inte så mycket kring mig, så att säga. Inget drama eller så där. Kanske går det nåt rykte om att jag är en elak bitch?Din absolut sämsta egenskap?
Att jag har en tendens till att snabbt brusa upp, har lite kort stubin, långt till att förlåta och är så fruktansvärt usel i olika (alla) sociala situationer.

Din bästa egenskap?
Jag tycker att jag är snäll. Och rolig!

Vad stod det i ditt senaste sms?
"Hej Kajsa, vi saknar dig! Prova SN igen, 3 mån för endast 129 kr" Från Sörmlands Nyheter.

Vem skulle du ta med dig till en öde ö?
Daniel! Jag vet inte om han skulle vara så bra på just överlevnadsgrejer, men vi skulle ha det förjäkla roligt.

Kan man vara vän med sitt ex?
Ingen aning? Kan en det? Det kan en nog. Om inte uppbrottet var jättetragiskt och traumatiskt, kanske. Då är det nog svårt. Fast frågan är väl om en ens vill det?

Har du kysst en kompis?
Ja, på fyllan i yngre dagar. Ibland en kul grej, ibland ett stort misstag.

Hur ofta dricker du alkohol?
Aldrig nu för tiden. Har inte varit nykter så här lång tid sen jag började dricka alkohol.

Vad är din åsikt om droger/folk som tar droger?
Min åsikt om droger är att det är skit.

Vad hatar du?
Mycket: kaviar, att ställa klockan på 05.10, män som tror de är så himla smarta och roliga och värda att lyssna på, när det är isigt på gatan, folk som vikthetsar, att det är massor av månader kvar tills det är vår, vardagsrasismen som frodas och flödar precis överallt, folk som inte har koll på sina hundar, att tappa mobilen i golvet eller på gatan, att 90 procent av kläderna i min garderob inte passar eller bara inte känns bra just nu, och så vidare i all oändlighet.

Hade du kunnat ha distansförhållande?
Antagligen hade jag väl försökt om jag var kär i nån som bodde långt borta. Om det skulle fungerat eller inte har jag ingen aning om. Det är nog svårt. Men kanske roligt också! Att få ha stor del av livet för sig själv och sen träffas och då är det speciellt.

Vad handlade din senaste dröm om?
Jag drömmer massvis varje natt, men alla drömmar är inte särskilt intressanta. I natt drömde jag att jag och Daniel och min svägerska Emelie och hennes kille Pontus var på en liten båt i en flod i Härnösand (vet inte om det finns nån flod där?) och det var vinter och iskallt och Pontus tyckte Blixten skulle bada och jag och Emlie försökte förtöja båten men det var halt och isigt och Emelie hade på sig värsta finkläderna med högklackade skor vilket var superdåliga kläder att ha i vintervädret. Och det är allt jag kommer ihåg. Eller jo, jag och Daniel träffade en pojkband också, som Daniel tog selfies med. Det var allt. Ej särskilt sammanhängande eller spännande. Men det är sådant som rinner genom mitt huvud på natten när jag sover.

Vad väger du?
Det har jag ingen aning om. Jag har inte vägt mig på kanske 10 år och jag tycker det är fullständigt ointressant och en heldum fråga. Vikt är så jäkla oväsentligt. Jag hatar hur fixerad hela samhället är på siffror och vikt. Folk har "målvikter" och vill gå ner (nästan alltid ner) till nån exakt siffra och att nå dit skulle betyda att de är bättre än de var innan. Nej, fy tusan. Vikt är skit.

Hur lång är du?
172 cm.

Vilken är den bästa svenska filmen?
Ingen aning, det finns ju massvis att välja på. Men Att angöra en brygga är ju jätterolig!

De bästa svenska skådespelarna?
Lotta Tejle är ju ganska fantastisk. Annars så gillar jag Krister Henriksson (Wallander!!)

Vilken väljer du, Harry Potter eller Twilight?
Harry Potter såklart. Inte för att jag tycker Twilight är så himla dålig (det tycker jag inte), men Harry Potter är liksom en helt annan kategori.

Ditt humör för tillfället?
Bra! Glad! Jag är ofta glad. I morse var det tyngre, men överlag glad.

En vacker person?
Jag själv. (Det får en säga! Annars säger ju ingen det!)Har du Instagram?
Ja, älskar insta. Heter @kobranhuggertill .

Vem kramade du senast?
Mormor. Hon och morfar var här och fikade rabarberpaj på eftermiddagen.

Vem träffade du senast?
För att koppla till tidigare fråga: mormor och morfar. Och min lillebror, han var också med på fikat. Annars: Daniel. Han träffar jag nästan jämt.

När slog du dig senast?
Jag går in i dörrkarmar och fastnar i dörrhandtag och slår tån i trösklar och stolsben mest hela tiden. Fast jag brukar inte göra mig så fasligt illa.

Någon du vill träffa?
Flera kompisar!

När grät du senast?
Jag storgråter när jag tittar på tex En unge i minuten eller liknande program. Det händer allt som oftast. Jag har nära till gråten nästan varje dag, men försöker att stoppa. Det kanske kommer fram en liten tår eller så. Det händer hemma och på praktiken och lite överallt. Jag är en känslig liten människohög just nu.

Sminkar du dig varje dag?
Ja! Älskar att sminka mig.

Vad är det bästa som hänt dig?
Blixten och Daniel och bebisen i magen.

Vad vill du bli när du blir äldre?
Jättegärna frisk så länge det går. Det är kanske mer nåt jag vill vara än bli.

Inga kommentarer: