tisdag 2 januari 2018

En liten lista om 2017

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Jag har nyttjat hela året till att bada. Jag badade till exempel på min födelsedag i oktober och på annandagen. Aldrig mer ska dåligt väder stoppa mig från att bada. Inte heller brist på badkläder vid det aktuella tillfället ska stoppa mig. Havet är liv. En ångrar aldrig ett dopp! Jag har också varit med i radio och pratat kroppspositivitet. I april träffade jag massa fantastiska människor från Instagram för första gången i köttvärlden. Jag gjorde en polisanmälan angående näthat. Jag firade mitt barns ettårsdag! Och min ettårsdag som mamma! Jag har extremnjutit av vår och sommar. Jag har jobbat på en vårdcentral och tagit venprover hela dagarna, och varit riktigt jäkla bra på det. Sticka barn? Inget problem, hit med ungen bara! Jag som tidigare varit så nervös, nu ba in med nålen, ut med blodet! Jag har även varit på Skansen och vid Astrid Lindgrens hus i Vimmerby. Och jag har klappat alpackor på Öland!!! De var så mjuka och goa!??! Jag har också börjat med en noggrann hudvårdsrutin och hållit ut hela året. Jag smörjer in fejset och donar med syra och ansiktsmasker. Det är så jäkla skönt! Och så har jag ju klippt lugg igen efter några års uppehåll! Så ja, jag har väl gjort lite saker i år som jag aldrig gjort förut.


Har du några nyårslöften?

Jag har typ samma nyårslöften varje år, vilket är ett himla tråkigt svar på frågan, men ändå. Jag lovar mig själv att försöka vara modigare. Att säga ja oftare. Att tro lite mer på mig själv. Att skratta åt mig själv mer. Jag lovar att försöka tänka att det inte är så himla farligt att göra bort sig.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, faktiskt! Precis nu i veckan fick min kompis David barn!! Wohoo!

Vilka länder besökte du?

Inga länder. Förutom Sverige, fast det är ju inte besök dårå, här är jag ju mest alltid. Men jag har rest runt lite inom landet, i alla fall, och det är ju alltid nåt. Jag älskar att resa inom Sverige. Hur fint land är inte detta?!

Vilket datum från år 2017 kommer du alltid att minnas?

Oj, jag tror inte jag minns nåt särskilt datum alls? Det har inte varit en sådant år. Inget datum-specifikt år.

Vad var din största framgång 2017?

Jag fortsatte plugga efter föräldraledighet och fick VG på en liten uppsats som jag skrev ensam fast den egentligen skulle skrivas i par innan sommaren, vilket inte är fy skam. Jag var grym på mitt sommarjobb! Jag blev intervjuad på olika håll, vilket kanske inte direkt är en framgång, men det var himla roligt! Jag är till och med på ett litet, litet hörn på en utställning på ett museum!



Största misstaget?

Never a failure, always a lesson, säger Rihanna och jag är benägen att hålla med. Jag gör sällan stora misstag. (betyder det att jag sällan tar risker?) Men jag tycker det är fint att tänka på misstag som lärdomar istället. Inte hålla på att ångra en massa saker en ändå inte kan ändra på.

Bästa köpet?

Alla bilder, illustrationer, freaking KONSTVERK som jag köpt (självgott nog är de flesta med mig på bilden men vadå, låt en kvinna leva). De berikar verkligen mitt liv och jag går runt och tittar på alla bilder och målningar och ba känner hur jag kommer ha dom i resten av mitt liv och när jag är gammal och skruttig kan jag titta på dom och tänka tillbaka på hur jäkla fint det är att dessa kända konstnärer har målat av mig (ja, jag utgår självklart att alla kommer bli enormt framgångsrika pga de är amazing!). Och! Jag tycker det är en fin tanke att Smulan kommer växa upp i ett hem som är dekorerat med verk på hans mor mer eller mindre avklädd och det är helt normalt och coolt och fint.



Vad spenderade du mest pengar på?

Ett nytt kök! Visserligen dyrt, men alldeles alldeles fantastiskt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Det faktum att Folke pratar så himla mycket gör mig glad varje dag. Han berättar saker och vi kan ha en konversation (så gott en kan med en toddler). Det är jäkligt fint.



Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2017?

Jag lyssnar typ aldrig på musik, mvh tråkig person. Men jag pallar inte att ha musik på som bakgrundsljud. Blir helt trött då. Vill för det mesta ha det tyst. MEN! Jag gillar ju att lyssna på podcasts. Och i år har jag upptäckt och hetslyssnat på My Favorite Murder.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag var glad! Men det brukar jag vara.

Vad önskar du att du gjort mer?

Inte funderat så jäkla mycket. Och badat! Ännu mer!


Favoritprogram på TV?

Jag har varit djup nere i true crime-träsket, och tittat på så många serier och dokumentärer och reenactments som möjligt om brott och mord och sånt. En specialgenre som utkristalliserat sig under året är fängelseprogram. Jag har bland annat slukat Lock Up! DET FINNS HUR MÅNGA OLIKA SÄSONGER SOM HELST. Drömmen. Kvinnor i fängelse är bäst, men jag tar alla fängelsedokumentärer jag kan se.

Vad gjorde du på din födelsedag 2017?

Jag fick presenter och frukost på sängen och sen gick jag och badade!! Och sen kommer jag inte ihåg? Nej, men det låter hemskt, men jag åt väl tårta och så men det var inget kalas eller nåt för vårt kök levererades i 400 kartonger den dagen och låg precis överallt i hela huset.

Hur skulle du beskriva din stil år 2017?

Har har försökt att vara lite roligare, lite färggladare och med lite mer mönster. Och jag har gillat kläder med mer vidd och volym än innan. I somras var jag barbent så mycket det bara gick. Jag har varit klädd i ränder som vanligt, men mindre grått och svart än nånsin! 


Jag har gjort den här listan i flera år! Här är 2016, 2015, 2014, 2013, 2012 och 2011

Inga kommentarer: