fredag 31 augusti 2012

Min lilla kanelbulle

Min bästa, lilla Blixt gillar att vika ihop sig till en kanelbulle och vila lite. Djur alltså, så himla bäst.


torsdag 30 augusti 2012

Baraxlat

Den här klänningen som jag bär idag är en himla fantastisk sak. Den är mest ett stort sjok av gråspräckligt tyg, men sen har den de allra bästa, bara axlarna. Så det blir en smash-hit till klänning. Perfekt att bära när jag vill vara snygg, men ändå har på mig stora, mjuka tyger. Typ när jag är trött och har gått upp halv fem på morgonen och bara vill vara bekväm. Bästa, baraxlade klänningen.


Ps. Klänningen kommer från Weekday och läppstiftet heter Gate och kommer från Make Up Store.

Nyanser av grått

Är det bara jag som är himla sugen på Fifty Shades of Grey?
Tantsnusk i höst känns som en bra idé. Och ett plus är ju att det finns flera böcker, inte bara en. Jag vill ha nåt lättläst och omtalat. Som jag kan ta mig igenom utan att ge upp (har ju försökt med Song of Ice and Fire-serien i typ ett år, men det går låååångsamt). Jag gillar ju lite erotik i mina böcker, så jag kanske skulle gilla Fifty Shades, vem vet? Det kanske är min typ av bok. Fast jag tror ändå att den är ganska långt ifrån John Irvings böcker. De är ju favoriter hos mig. Jag omläser en Irving-bok nu, nämligen The Water-Method Man. Den är döbra. Men jag tror att denna höst är hösten för tantsnusk. Och en ny bok. Inte omläsning efter omläsning. Snart har jag läst alla böcker i min bokhylla fem gånger per bok. Det är ju bara inte okej.

onsdag 29 augusti 2012

Jeans, orange och metall

Idag såg jag ut lite så här. Nytt nagellack igen. Knallorange denna gång. Orange är en himla trevlig färg, tycker jag. Varken supersnygg eller ful. Liksom ett bra komplement. Lite roligare än rött.
Runt mitt hår och mina fingrar sitter band av metall. Och stenarna i ringarna matchar både mina byxor och min skjorta.




Gloria


Igår hittade jag en Spotifylista hos Niotillfem med bara covers. Herre min påve, så glad jag blev. Jag älskar covers. Jag hittade en massa gamla och nya favoriter. Och den här speciellt. Gloria med Montt Mardié/Monty. Liksom Halo på svenska. Jag fullkomligt älskar Beyoncés Halo. Så fort jag hör den bara måste jag sjunga med. När jag till exempel är på jobbet eller annat offentligt ställe kan det bli lite pinsamt, men vem bryr sig, måste jag sjunga så måste jag. Och så bra är Halo. Och tänk att då få den på svenska?! Kan inte bli bättre. Den här låten kommer bli höstfavorit hos mig. Jag har redan lyssnat på den hur många gånger som helst på repeat. 

tisdag 28 augusti 2012

Tvåfärgat

Idag är mina naglar tvåfärgade. Den lila färgen är Frozen Berry från Mavala och den "röda" (egentligen är den inte så röd alls) är Pure Coral från Isadora. Så synd att den fina korallfärgen inte alls syns bra på bilderna, men i verkligheten är den himla tjusig.



Hundkostym

Jag fullständigt älskar hundar i kostym. Och då allra speciellt hundar i humlekostym. Jag hoppas verkligen att jag blir bjuden på en maskerad snart, då ska jag direkt köpa en humlekostym till Blixten. Chansen finns att jag gör det ändå. Bara för att kunna titta på honom som en humla. Så himla gulligt!!


Krokodilkostym är ganska grym den med. Och Darth Vader! Så himla ball hund. 
Hundar i kostym känns liksom så himla fel. Och samtidigt så rätt. Som att det alltid borde vara så.


måndag 27 augusti 2012

Sommarnaglar

Så här har mina naglar sett ut den senaste tiden. Jag gillar att byta nagellack. Och efter mitt sommarjobb inom vården (där jag inte bar nagellack) blev jag otroligt sugen på att måla med en massa olika färger. Helst på samma gång. Men det är ju bara så himla roligt med nagellack.

Blue Lagoon från Isadora.

Nr. 316 från Depend. 

Det röda är Bloom från CCUK Diamond Gloss, Den mörkgröna randen är nr. 56 från Viva La Diva, de ljusgröna prickarna är Vintage Mint från Isadora och de svarta prickarna är Manhunter från H&M. 

Den lila bakgrunden är nr. 299 från Depend.  Och blommorna är White från Mavala samt Going Bananas från H&M.

Och här är den bubbelgumsrosa bakgrunden Toulouse från Mavala med trianglar i Silver från Mavala och Ocean Drive från Isadora. 

Jag äger ganska så himla många nagellack. Det är absolut ingen bristvara hos mig.

Ett ord: Brr!

Så konstigt att vakna och det är 10 grader ute. Jag trodde det var augusti (dvs sommar) fortfarande. Fast i år var det ju visserligen ingen sommar. Så knäppt. Jag undrar hur kallt det kommer vara på onsdag när jag ska gå upp 04.30. Minusgrader?
Nog för att jag gillar hösten, men detta är ju löjligt.

söndag 26 augusti 2012

Hey Birdie!


Hår och tapet (älskar min tapet btw!).

Söndagar har en tendens att vara sega och det har verkligen den här söndagen varit. Även om jag städat och plockat och betalat räkningar och handlat och lagat mat och diskat och promenerat. Men annars: inget.

Jag behöver pynta mina väggar

Igår klickade jag in mig på Society6.com och herre min påve så många fina prints det fanns där. Hur många olika som helst (och vissa var visserligen superfula), men många var så himla fina.

Till exemple Up!-inspirerade "Adventure is out there":
Den skulle passa bra på min vardagsrumsvägg. Den väggen är alldeles för vit och för tom i nuläget. 

Eller Fantastic Mr and Mrs Fox! Så fina. 

 Eller vad sägs om Marc Johns tjusiga piprökande kanin?

Den här Royal Tenenbaums-planschen gillar jag jättemycket.

Det här typ tuschmålade mönstret gillade jag så mycket att det är min bakgrundsbild på mobilen just nu. Jag blir glad varje gång jag ser det. 

 Det här citatet kommer från The Help (eller Niceville hette den väl på svenska?).

lördag 25 augusti 2012

Red Garnet

Jag har skaffat mig ett nytt, rött läppstift. För sådana kan jag inte få nog av. Detta är åt balm/glanshållet, det vill säga väldigt sheer i färgen och kommer från Max Factor. Red Garnet heter det. Jag tror det kommer bli himla bra i höst. Det är verkligen klarrött. En riktig höst- och vinterfärg. Snyggt, värre!




fredag 24 augusti 2012

Hej, jag är hundägare!

Såhär läckra var jag och Blixten när vi hängde på en fotbollsplan häromdagen. Fast hängde är väl att ta i. Vi passerade den. Tog en genväg.
Vi matchade med rutor. Jag i rutig skjorta och han i rutig scarf.


Blixten är så gosig och rolig och bäst, men jag känner mig inte som en hundägare. Hur en sådan nu ska vara det vet jag inte, men det känns inte som jag.  Och tänk att Blixten inte är en valp längre. Han är snart ett år. Nu är han liksom en hund. Inte en valp. Herre min påve, så fort tiden går.


torsdag 23 augusti 2012

High bun

Idag har jag en hög knut mitt på huvudet och nya triangel-örhängen.




Bysthållare

Bysthållare. Så sade en dam på äldreboendet jag arbetade på i somras. Hon ville varje dag ha sin bysthållare på sig (även fast den inte alls behövdes, då hennes bröst var av minivarianten). Det låter så himla gammaldags och trevligt att säga bysthållare. Själv har jag problem på BH-fronten. Det är nästan skämmigt. Jag är en kvinna i mina bästa år och jag har bara sladdriga, urtvättade BHar. Det är ju inte okej. Men det är så fantastiskt tråkigt att köpa. Jag har en från Gina Tricot som jag gillar jättemycket. Den är helt i svart spets och bygellös. Nu i veckan beställde jag två till av typ samma BH från GT. I samma storlek. En svart och en vit. Såklart var båda för små. Och de är av typen som inte kan ställas ut, en trär dem liksom över huvudet. Så de kan inte göras större. Och byta underkläder får en ju inte. Så nu sitter jag med en skön BH i svart spets, två nya som är alldeles för små och ett helt gäng sladdertyg som varken håller upp brösten eller ger någon stadga. Puh! Jag skulle behöva säkert fyra nya BHar. I olika färger och utföranden. Men jag ids inte åka in till stan och prova och prova och prova. Det är så himla tråkigt och jag ser så fantastiskt ful ut i det osmickrande provhyttljuset.
Tänk att jag använt någon form av BH i typ 15 år och jag har fortfarande inte fått häng på det. Jag sitter fortfarande med ett gäng trista, urtvättade saker som är mer grå än vita.
Jag får ta mig tusan ta tag i det här. Nästa vecka.

Höstiga rutor

Igår var en väldigt höstig dag och idag verkar vara lite samma. I alla fall att döma av min och Blixtens morgonprommis. Det var regn och halvmulet. Dock sken solen emellanåt och skapade finaste regnbågen på himmelen. Vattenpölar fanns det gått om. Blixten vill helst inte gå i dem. Ibland kan det vara läskigt med vatten, tycker han.



Jag är ganska höstigt klädd i rutig skjorta med tröja över. Det behövdes en tröja, för någon hetta är det ju inte direkt.




Klockan är snart sju och andra kanske går upp vid den här tiden, men jag ska gå och lägga mig. Jag har nämligen jobbat natt och är mer än lovligt trött. Jag hoppas nästan att det är regnrusk när jag vaknar i eftermiddag också. Det skulle liksom vara mysigt på nåt sätt. Jag gillar höstrusk.

tisdag 21 augusti 2012

Håriga kvinnor

Jag såg ett program häromkvällen på kanalen TLC. Det är ingen höjdarkanal direkt, jag skulle kalla det mesta som sänds där för skräptv (vilket absolut inte betyder att det inte är sevärt - I love me some Extreme Couponing, till exempel). Men i vart fall, den kvällen gick ett program som hette Hairy Women (jag tror det var brittiskt) och som i princip gick ut på att kvinnor med kroppshår är äckliga och onaturliga. Programmet träffade/intervjuade ett gäng olika kvinnor och som pratade om kroppshår. Alla kvinnorna tyckte det var äckligt och tog konstant bort det från kroppen. En kvinna, Peta, skulle göra en "utmaning" och försöka hålla sig från att vaxa kroppen i två månader (eller nåt sånt). Det gick nån vecka och hennes pojkvän dumpade henne (som hon varit ihop med i fem år!). Sedan gick det ett par veckor till och sedan ringde hon till salongen och bokade en helkroppsvaxning i panik. Hon höll ut i fem veckor. Under dessa fem veckor blev hon hånad av hennes kvinnliga nätbollslag. De tyckte hennes håriga ben var vidriga. De var förundrade över att hon hade klarat att vara hårig så länge. Efter att Peta vaxat sig kom pojkvännen så småningom tillbaka.
Och jag blir helt chockad. Är det så här? Är människor i allmänhet såhär rädda för kroppshår?

En annan kvinna i programmet vaxade kontinuerligt hela kroppen. Hon ägnade en timme varje morgon till kroppshårsborttagning. Hon ville vara helt hårlös precis överallt. Förutom på huvudet då, där det ska vara långt och svallande. Hon plockade och rakade och vaxade och blekte. Hennes man skulle aldrig få se henne hårig (eller ens aningens stubbig). Jag undrar om hennes man ägnade samma tid varje morgon till sin behåring? Den här kvinnan avslutade programmet med att gå till en laserklinik och ta bort håret permanent.

Andra kvinnor som intervjuades i programmet var ett gäng som skulle på en så kallad tjejresa till utlandet. Eftersom de skulle vara i bikini så måste ju allt kroppshår bort. De ägnade en kväll precis innan resan till att dricka vin och vaxa varandra. De verkade tycka att det gjorde mycket ont. Men de sade att det var värt det om karlarna tycker att de är snygga. En av de här kvinnorna sade att männen borde veta hur mycket tid det läggs ner på hårborttagning, så att de skulle uppskatta det. En annan höll inte med. Hon tyckte att kvinnor ska ju vara lite hemliga och mystiska, männen ska inte veta allt som pågår. Deras pojkvänner vill ju inte ligga med håriga tjejer. Och kyssa en kvinna som har lite fjun på överläppen är det värsta som finns, sade pojkvännerna i en intervju.
Herre min påve! Jag mådde sämre och sämre ju mer av programmet jag såg. Är det såhär i Sverige med? Har jag missat nåt? Är folk så besatta av att ta bort kroppshår på kvinnor? De här kvinnorna i programmet skulle ju tycka att jag var nåt form av monster, alldeles hårig och dan.

Att det finns folk som fortfarande tycker att kroppshår är "onaturligt" och "manligt". Att det fortfarande finns män (och kvinnor) som älskar hårlösa kvinnor som lider av att vaxa sig. För nog gör det ont. Allra speciellt på känsliga ställen som underlivet (om en ska tro kvinnorna i programmet alltså, själv vet jag inte). Och tiden som läggs ner på att ta bort hår. Hår som inte ens syns särskilt mycket. Hår som i allra högsta grad är naturligt för kvinnor att ha. Vilket jäkla värld vi lever i. Visserligen vet jag ju att det är såhär. Men att få alla myter och normer om kvinnligt kroppshår slängt i ansiktet under en timme blir liksom en chock för systemet.

Men det är verkligen en ärlig fråga: är det såhär? Ägnas det så mycket tid åt hårborttagning? Är det vanligt att raka eller vaxa bort allt? Känner ni igen er i kvinnorna i programmet?


(Tips! Googla inte "Hairy Women". Det gjorde jag och tydligen är det en mycket stor grej i porrvärlden).

måndag 20 augusti 2012

Pastellfärger och blommor

Såhär såg jag ut idag när jag var stressig och på väg till jobbet. Den blommiga klänningen är ny (fast second hand, då) och har riktiga 80-talsaxlar. Jag älskar 80-talsklänningar. De sitter ofta så jädrans bra på mig. Jag har liksom den typen av kropp. Vad det nu betyder.


Att bada i havet är det bästa med sommaren

Igår jobbade jag från 06.00 till 14.00 och blev svettiga och dan, för det var hur jäkla varmt och kvavt som helst. Då var det himla bra att jag och Daniel hade bestämt med Johan och Shara att mötas upp på Jogersö och gå och bada. Blixten var också med såklart. Han har blivit en hejare på att åka i cykelkorgen, så nu har vi mycket lättare att ta oss till olika ställen. Allt går så fort på cykel.
I vart fall så cyklade vi till Jogersö direkt när jag slutade jobbet. Det var dövarmt och jag hoppade ner i vattnet direkt. Andra var inte lika modiga. Shara höll sig mest på land. 



Vädret var inte jättesoligt, men det var så himla varmt. Vi har hittat bästa stället på Jogersö att bada på. Stora stranden gillar jag inte alls, jag vill bada på andra ställen. 


Efter badet tog vi en öl på Havets Källa. Eller okej, det blev kanske två. 



Det var himla roligt att träffa Johan och Shara, det sker inte så ofta eftersom de inte bor här, men det är lika skoj varje gång!

söndag 19 augusti 2012

Överraskningsgrill!

Igår efter att jag jobbat blev jag och Daniel sugna på grillat. Problemet är att vi själva varken har tomt eller grill. Så vi gjorde det näst bästa. Vi hoppade på cyklarna och for till Peterslund och familjen Johansson (alltså Daniels föräldrar). Vi överraskade dem med grillmat och de blev glada och åkte och köpte grillkol. Ganska så himla bra överraskning. En överraskningsgrillning helt enkelt!

Blixten trivdes som fisken i vattnet på deras gräs. Han hittade värsta stora pinnen att leka med.

Stefan stod för grillningen. 

De har tjusiga lyktor på sin altan.


Daniel är en hejare på att marinera halloumi. Tungan rätt i min osv. 

Jag bar mina nya jeansshorts!


lördag 18 augusti 2012

90-talsrumpa

Igår var det så himla varmt och härligt väder, så i morse tänkte jag att det blir väl samma idag och drog på mig mina nya jeansshorts. Och så var det 10 grader ute. Det blev en snabb och frisk cykeltur till jobbet. Som tur var blev det betydligt varmare under dagen.
Jag älskar mina nya shorts. De ger mig den perfekta 90-talsrumpan. Eller 80-tal om en så vill. Jag gillar den typen av rumpa.
De är köpta på en av Oxelösunds få klädaffärer, nämligen Americana Classic Vintage Warehouse. Som liksom är deras lager/outletbutik som ligger här i stan. Shortsen fick jag för det humana priset 75 kronor. Allt under hundringen är ett fynd för mig.