måndag 31 januari 2011

jag ser dubbelt


idag har jag varit klädd i vitt. jag är ganska obekväm i vitt. det är så ljust liksom. jag är mer bekväm i svart. det känns mer som jag. men jag övar i vitt. jag jobbar på't så att säga.

den här bilden tyckte jag var ganska fantastisk


fåglar, alltså. åh, vad jag älskar dom.

ärvt


när jag var hemma och hälsade på hos pappa i julas, fick jag dom här fina glasen. de har tillhört min pappas mormor, som gick bort i höstas. himla fint att ha kvar något från henne. jag gillar glasen väldigt mycket, de är alldeles tunna och sköra och ganska perfekta att dricka prosecco ur. i fredags provade jag dem för allra första gången. det kändes fint. och gott!

smaken är som baken

ibland äter man (läs jag) saker som andra inte tycker låter så himla upphetsande. faktum är att ibland kan andra tycka att det låter rent ut sagt äckligt. men jag älskar det ändå. det smakar ju så himla gott. exempel på sådan mat är:
  • fil & korv. alltså köp lättfil och hot dogs. häll upp fil i ett glas, dippa hot dogsen (råa direkt från kylen), njut!
  • ostmacka med chips. urgott! denna rätt upptäckte jag tidigt i min barndom när chipsen från fredagsmyset fortfarande stod framme på lördagsmorgonen. jag lade några på ostsmörgåsen och nådde smakhimmelen, så himla gott!

söndag 30 januari 2011

jamen, här är några bilder från i fredags









i fredags hade jag himla roligt. jag var klädd i en senapsfärgad tröja och jag och min kille hade vänner över, vi spelade "secret santa" med drycker, vi fastnade framför datorn i och med att vi hittade denna sida och vi kom fram till att vissa människor ser verkligen obehagliga ut om man slår ihop dem till en person.
en bra fredag helt enkelt.

flowers


sex fina, små, söta örhängen formade som små rosor. himla fint. de är svarta, rosa, gula, vita, gröna och blå. de gör mina öron lite gladare.

fredag 28 januari 2011

känner ni fredagspeppen?!




idag är det fredag, wohoo, veckans bästa dag! jag ska precis laga mat, lasagne. så himla gott! och efter jag och min kille har ätit så kommer det folk hit och så ska vi dricka öl och ha fasligt roligt hela kvällen. kan det bli bättre?

bränd orange


igår hade jag på mig min orangea t-shirt och ett berlock-halsband. jag är väldigt förtjust i den här färgen av orange. liksom mörk orange, eller bränd orange. himla fint i alla fall.

je-sus


jag var på middag hos min kompis maia igår. jesus var också där. han är najs.

so 90's

jag gjorde nyss en ny playlist i min spotify, mina bästa 90-tals hits. gud, låtarna som jag lyssnade på under 90-talet kommer nog alltid finnas kvar i mig. även om jag har ändrat musiksmak och kanske inte är lika förälskad i bon jovi som jag var när jag var 12, så kommer det alltid vara speciella låtar för mig. jag älskade verkligen musik när jag var mindre, mycket mer än vad jag gör nu. jag köpte massa singlar och lyssnade på min bergsprängare. det var tider det.
i alla fall, de artister och låtar jag lyssnade på då, kommer alltid ha en speciellt plats i mitt hjärta. även om det inte är bra musik, så är den bra för mig.

torsdag 27 januari 2011

jag borde verkligen sortera bokhyllan


svarabaramedettord

jag hittade en rolig lista hos "försök att inte se så snygg ut". jag gillar ju listor.

1. var är din mobiltelefon?
bredvid
2. var är din andra hälft? sängen
3. ditt hår? lugg
4. din mamma? oxelösund
5. din pappa? samma
6. det bästa du vet? äventyr
7. din dröm i natt? glömd
8. din dröm/ditt mål? jobb
9. rummet du är i? köket
10. din hobby? internet
11. din skräck? arbetslös
12. var vill du vara om sex år? framtiden
13. var var du igår kväll? hemma
14. vad är du inte? dum
15. en sak du önskar dig? pengar
16. var du växte upp? småstad
17. det senaste du gjorde? kaffe
18. dina kläder? bäst
19. din tv? av
20. ditt/dina husdjur? wille
21. din dator? gammal
22. ditt humör? glad
23. saknar någon? ja
24. din bil? nej
25. något du inte har på dig? trosor
26. favoritaffär? billig
27. din sommar? längtar
28. älskar någon? ja!
29. favoritfärg? regnbågen
30. när skrattade du senast? alltid
31. när grät du senast? film

onsdag 26 januari 2011

wuthering heights

jag håller på med en litteratur-kurs i skolan, vilket betyder att jag tillbringar nästan hela dagarna med näsan i en bok. idag är det wuthering heights av emily brontë.

storleksskillnad

först läste jag om det på den här bloggen, sedan på aftonbladet. om att lindex gör flickkläder mindre (så att tex 110 på killsidan är större än samma storlek på tjejsidan), för att tjejerna inte "busar runt" på samma sätt som killar gör. nej, klart de inte gör det, de har väl ingen möjlighet då kläderna är så tajta!
det är inte första gången jag hör dåliga saker om barnklädesföretag och barnavdelningar (jag har skrivit en uppsats om det!) men det är ändå sjukt och värt att uppmärksammas.

tisdag 25 januari 2011

joanie

(kollaget är gjort på polyvore.com)

jag har börjar kolla på mad men, tusen år efter alla andra. det är ju en himla snygg och sexig serie. och snyggast av dem alla är ju joan. ibland vill man ju bara känna sig sextio-tals-sexig! då passar ju tajta, kroppsformade klänningar, röda läppar och högklackade skor ganska perfekt. och jag är även väldigt förtjust i det långa, hängande halsbandet hon bär i nästan varje avsnitt. så himla snyggt!

gamla söder


en av de bästa grejerna med vintern och mörkret är att man kan sitta inne och dricka te och kolla på mad men på kvällarna. jag ar hittat ett nytt te som var alldeles förträffligt gott. det bor i en rosa förpackning med rosor på, heter gamla söder och smakar passionsfrukt. hur gott som helst!

måndag 24 januari 2011

24 januari 2011

ibland blir jag alldeles snurrig över att tiden går så fort. dagarna, veckorna, månaderna. jag kan knappt fatta att det redan är 2011. att januari snart är slut. att våren närmar sig med stormsteg. att jag ska fylla 25 i år. att massor av mina vänner kommer göra samma sak. att jag inte pluggar på mitt program längre. att jag har en kandidatexamen. att jag måste börja tänka på sommaren och jobb igen. det var väl nyss sommar? vad hände med hösten? och vintern? det gick så fruktansvärt fort.
ska man börja bli vuxen nu? och vad innebär egentligen det?

om att vilja

som jag har nämnt så pluggar jag just nu. jag studerar en kurs på distans.
men jag har liksom inga riktiga planer. så där för framtiden liksom. jag håller samtidigt på att söka jobb, men det är svårt. idag ringde jag ett samtal som kan leda till ett sommarjobb. som antagligen kommer leda till ett sommarjobb. kanske från och med maj redan. det är ett sådant där tråkigt jobb, som kan ge en himla massa pengar. mycket mer än jag har nu. och det är ju bra. men ett sådant jobb ger liksom ingenting. det lyser inte på cv:t. det vittnar överhuvudtaget inte alls om hur jag är som person, vad mina styrkor är eller vad jag vill i framtiden. men det är klart, det är ju alltid bra att jobba. att tjäna pengar är ju aldrig fel.
det är bara att ibland vill jag göra nåt som passar mig. nåt som är jag. tänk att få arbeta på ett ställe där jag faktiskt kan må riktigt bra. ett ställe som jag kan längta till. där jag kan visa framfötterna och faktiskt använda mina kunskaper. ja, det skulle vara något, det.

that sandwich is making me sad





ja, jag har ju en ny halsduk. den är marinblå med vita ändar. den kommer från kappahls herravdelning, där det, just nu, är halva reapriset på alla herrkläder. fint som snus. 20 kronor fick jag betala. det är väl ett klipp, om nåt.

copy cat


igår blev jag så himla inspirerad av fina niotillfem-sandras naglar, att jag härmade och målade likadana. både vårigt, färgglatt och fint. jag är mycket förtjust i varannan-färg-naglar, och det är inte första gången jag bär det, men hennes färgval var så himla pastelligt fint att jag var tvungen att vara lite härmig.
så fort jag tittar på mina naglar blir jag glad, och det är väl så det ska vara?

söndag 23 januari 2011

via internet

jag läser ju engelska just nu. en b-kurs. det är hur roligt som helst. jag har alltid gillat engelska. på gymnasiet var det mitt roligaste ämne, och jag hade mvg i både a, b och c-kursen. det har alltid varit lite av en dröm att läsa det på universitetsnivå. och nu gör jag det. jag läser på distans. först tänkte jag att det kunde vara lite knepigt (även fast jag gjort det innan), men det har faktiskt gått himla bra. just nu läser vi en delkurs i litteratur. det är kanske det roligaste man kan göra. bara läsa massa romaner, noveller och pjäser och sedan diskutera och analysera dem.
litteratur asså, finns det nåt bättre?
Published with Blogger-droid v1.6.5

time is of the essence


jag har en ny klocka. jag älskar den mycket. jag har inte använt armbandsur på år och dar. jag kan nog faktiskt inte ens minnas senaste gången. men jag vet att jag använde och älskade min klocka (som hade en delfin på bandet) i högstadiet.

lördag 22 januari 2011

det är i köket det händer


jag blir mer och mer förtjust i mitt kök för varje dag. just nu gillar jag det här hörnet lite extra mycket, men det är nog bara för att det finns färska kryddor där. och massa citrusfrukter. finns det något godare liksom?

lördagshäng



idag lördagshängde jag och min fina kille på stan med hallberg och sarah. så himla skönt att bara göra inget speciellt. bara reashoppa (jag fyndade en halsduk för en tjuga!) och fika.

fredag 21 januari 2011

det var väldigt länge sen jag hade på mig en sjal, så då bestämde jag mig för att använda det idag


boardwalk empire



jag har börjat kolla på boardwalk empire. en så länge är det en ganska seg serie (men jag har bara sett kanske sex avsnitt). men alltså, klädinspirationen är ju ganska enorm. de har bara på sig galet vackra 20-tals-kläder, hela tiden. så himla fint. och eftersom det är så många nakenscener, så får man se en massa underbara 20-tals-underkläder. så fantastiskt fint! bara en massa skira spetsar och tunt siden. så vill jag se ut hela tiden. jag bara måste köpa nya underkläder...

lying is the most fun a girl can have without taking her clothes off, but it's better if you do




ibland tänker jag; vilka lyckostar de är, alla som får bära glasögon.

nyhavn







i onsdags var vi ett gäng som var ute och drack öl på nyhavn på möllan. liksom, vad glad man kan vara att man har så många fina och roliga personer i sitt liv.
dock att det kanske blev en öl för mycket, för jag var ganska himla seg igår.

torsdag 20 januari 2011

prick



jag tycker att svartvita prickar är väldigt fint ihop med rött, så därför hade jag på mig det igår. ibland är det enkelt.

golden globe




okej, jag är lite efter, det var ju flera dagar sen galan gick av stapeln, men vad spelar det för roll?
jag är ytterst förtjust i filmgalor. jag har sett oscarsgalan varje år, sen jag var hur liten som helst. när jag inte fick vara uppe hela natten för föräldrarna, så spelade jag in det (ja, på vhs!) och kollade på den, efter skolan nästa dag. filmgalor är bäst! men det här året var första gången som jag såg golden globe. där ges det inte bara priser till filmer, utan även till tv-serier.
kläderna (klänningarna) och talen är det roligaste tycker jag. när någon får till ett klockrent tack-tal, är det en ren njutning att lyssna på. dock att det inte händer särskilt ofta. men på årets gala vann världens sötaste kille från glee pris för bästa supporting role. hans tack-tal var alldeles fantastiskt, ja, hela han var ganska fantastisk faktiskt.
de finaste klänningarna tyckte jag att natalie portman, lea michele och scarlett johansson bar. himla fint med rosa.

(om man klickar på bilderna, så kommer man till bildkällan)